Emergentia

“Ik erger me aan oppervlakkige oplossingen en wil met jullie de diepte in. Intuïtie en analyse verbreden de horizon. Ik leid verandering in het publieke veld en ga daarbij dwars door silo’s heen”

Portretfoto van Mariëlle Slierendrecht Emergentia Organisatieontwikkeling Amsterdam

Mariëlle Slierendrecht

Mariëlle Slierendrecht is de oprichter van Emergentia. Ze begeleidt transformatie bij sociale en organisatorische complexiteit, met als startpunt de inhoudelijke opgave. Ze neemt individuen, teams en organisaties mee in een avontuurlijke leerervaring om zo te werken aan betekenisvolle samenwerking en diepgaande verandering.

Haar aanpak is open en uitnodigend en maakt gebruik van een combinatie van intuïtie, dialoog en analyse. Ze werkt vanuit een grote geheel, de menselijke relatie en treedt buiten de gebaande paden als dat nodig is.

Ze heeft een ruime ervaring in de publieke sector in uiteenlopende rollen -van facilitator tot adviseur en interim-/programmamanager.

Mariëlle is gecertificeerd (organisatie-)coach (StiR en CTCP) en Advanced Practitioner van Social Presencing Theater. Samen met haar gezin woont ze in Amsterdam.

Over Emergentia
Over Emergentia

Certified Transformational
Presence Coach

Over Emergentia
Over Emergentia

Certified Transformational
Presence Coach

Visie

Samen

We werken allereerst als partners: jij als eindverantwoordelijke voor een opgave, ik als tijdelijke steunpilaar, klankbord en waar nodig luis in de pels. Maar samen betekent ook dat we werken vanuit de opgave mét betrokken partners. We bewegen weg uit de silo of de hark. Voor een bijdrage aan een groter maatschappelijk geheel leggen we de héle puzzel en kijken we voorbij alleen de eigen stukjes. In de verbinding vinden we de energie en creativiteit die nodig is om ambities en visies tot leven te brengen.

Vaardig in complexiteit

In een snel veranderende complexe wereld kom je er niet met ratio alleen. De voorspelling die je vandaag doet geldt morgen al niet meer. Invloed uitoefenen of een resultaat vraagt daarom méér. Actieleren en ontdekken waar hefbomen zitten om situaties te kantelen. Durf ook, om van de gebaande (of van tevoren vastgestelde) paden af te wijken. We gebruiken daarom -naast analyse- methoden die zijn geënt op het systeemdenken. We maken ruimte voor onderzoek naar wat werkt.

,

Brede horizon

Wat zien we niet als we kijken naar een vraagstuk, de context ervan en ons eigen handelen? Werken met Emergentia is een avontuur waarin we steeds meer ontdekken over de gelaagdheid van de realiteit. We wisselen verschillende perspectieven af: blik op het doel, het verbreden van de horizon en een duik in het diepe. Nieuwsgierigheid maakt ruimte voor nieuwe verbindingen, inzicht en beweging.

Partners

Over Emergentia

Anna Maggi

Anna Maggi is visueel facilitator, communicatiedesigner en embodiment-beoefenaar. Als onderzoeker, ontwerper en kunstenaar is ze specialist in visuele detectie en visuele facilitatie. Anna legt de essentie van “het moment” vast – of dat nu een gesprek is of een ervaring, door live te schilderen tijdens een evenement, conferentie of workshop.

meer over Maggi

Over Emergentia

Débora Barrientos

Débora werkt al bijna 15 jaar als adviseur bij verandering en organisatieontwikkeling en als begeleider van sociale transformatie. Ze wordt gedreven door een enorm gevoel van sociale rechtvaardigheid en maakt zich sterk voor duurzaamheid en welzijn in organisaties. In al haar werk is haar belangrijkste doel altijd de ontwikkeling van mensen en organisaties; ze wil levens raken!

meer over Débora

Over Emergentia

Mark Hollingworth

Mark’s expertise ligt in het trainen, onderwijzen en geven van workshops over strategie en leiderschap alsook in het (bege-)leiden van strategische planningsprocessen in alle soorten organisaties.

Mark gebruikt een mix van traditionele en niet-traditionele processen, tools en technieken, afhankelijk van de behoeften van de klant.

meer over Mark

Shannon Stoll Rabas

Shannon is somatisch coach, facilitator en learning & organization development consultant. Ze helpt individuen, teams en organisaties om 4.0 leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen, te navigeren bij verandering en minder zichtbare emergente mogelijkheden in beeld te brengen.

meer over Shannon

Telefoon

+31624612480

LinkedIn

Contact