Social Arts

Social Arts

?

Social Presencing Theater

“Heel erg bedankt voor de ongelooflijke mooie ervaring vanavond… Ik voel me een ander mens! Het onderwerp lag me zeer na aan het hart (en was buiten mijn comfortzone!) en woorden schieten te kort voor deze ervaring. Veel dank en waardering voor het faciliteren en hosten van deze avond”

Rain

Verruim je blik. Laat nieuwsgierigheid, compassie en lef je volgende stap bepalen. Laat je verrassen door het effect van authentiek handelen.

SPT is de sociale technologie die zich richt op collectief bewustzijn en systeemverandering. Het helpt individuen, team en organisaties duurzamer, creatiever en inclusiever te werken. Het is een ervaringsgerichte methode die direct naar de kern gaat. Daarmee faciliteert het diepgaande verandering.

De methode is ontwikkeld door het Presencing Institute onder leiding van Arawana Hayashi en Otto Scharmer en maakt gebruik van simpele lichaamshoudingen die in de ruimte de huidige dynamiek in een situatie zichtbaar maakt (‘theater’). Dit geeft zicht op hefbomen voor verandering. Daarmee leent SPT zich als bron om vraagstukken in beweging te brengen die zich aan de vergadertafel niet afdoende laten oplossen. Het kan o.a. worden toegepast bij strategische, leiderschaps- en ontwikkelvraagstukken. Meer informatie vind je in het boek van de grondlegger Arawana Hayashi of deze video.

SPT oefengroep in Amsterdam

Kennismaken met SPT? Of je al bestaande SPT practice levend houden? Kom naar de oefengroep in Amsterdam! We komen eens in de maand bijeen.

Wat je verder kunt verwachten:

 • Elke bijeenkomst +/- 3 oefeningen uit SPT; de bijeenkomsten zijn los van elkaar bij te wonen
 • Kennis over of ervaring met Theory U, SPT, beweging, mindfulness, dans of theater is niet vereist wel een open blik
 • Voertaal is Engels en/of Nederlands
 • We komen in de regel de eerste
  donderdag van de maand bijeen (einde middag/begin avond)
 • Data 2022: 7 juli, 4 augustus (onder voorbehoud), 1 september
 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van data en wijzigingen.

  Telefoon

  +31624612480

  LinkedIn

  Contact